Mattheus 6: 1-15

 

Je hebt nodig:

Werkwijze:

gebedsdoosje

Spaardoosje

Je hebt nodig:

Werkwijze:

Geven en ontvangen

Je hebt nodig:

Spelregels:
De kinderen zitten in en kring; op een muziekje wordt het pakje door gegeven.
Als de muziek stopt mag het kind wat op dat moment het pakje heeft, het papier er afhalen. Maar helaas daaronder bevindt zich weer een papier dus gaan we, met de muziek aan, weer doorgeven tot de muziek weer stopt. Het spel gaat net zolang door tot het laatste papiertje eraf is. Degene die het laatste papiertje eraf haalt mag het cadeau hebben, maar…. er staat op: met iedereen delen.
En zo heeft iedereen ontvangen, gegeven en weer ontvangen.

Geven en ontvangen 2

Je hebt nodig:

Spelregels:
De kinderen zitten in een kring en gooien om de beurt met de dobbelsteen; bij 1 of 6 mogen ze een cadeautje uitzoeken. Niet openmaken, maar bewaren. Als iedereen een cadeautje heeft worden de volgende regels bekend gemaakt: - Als je 2 gooit moet iedereen zijn cadeautje doorgeven naar links.

gebedskaartendoos

Gebedskaartendoos

Je hebt nodig:

Werkwijze:

Laat de kinderen namen opschrijven van zendelingen met het land waar ze werken en zoveel mogelijk gegevens die bekend zijn. Ook kunnen er kaartjes gemaakt worden met namen van mensen erop die ziek zijn of het moeilijk hebben. Denk ook aan 1 Timotheüs 2:1-2. Daarin wordt gevraagd te bidden voor alle mensen en koningen en gezagsdragers worden nog in het bijzonder genoemd. Dus er kan ook een kaartje gemaakt worden voor de koningin, premier, de burgemeester van het dorp.
De kinderen kunnen elke avond/morgen/bij de maaltijd zo'n kaartje pakken en voor wie er opstaat bidden.

puzzelblad

puzzelblad

Je hebt nodig:

Werkwijze: