Handelingen 2

Vlam

Je hebt nodig:

Werkwijze:

Gevuld

Je hebt nodig:

Objectles:
Een lege ballon is wel aardig, maar je kunt er niet veel mee. Als je de ballon opblaast en dichtknoopt, dan wordt het veel leuker. Je kunt er mee spelen of het dient als feestelijke versiering. Een ballon zonder de (onzichtbare) lucht/adem erin komt niet tot zijn doel. Zo kunnen wij ook niet zonder Gods Geest/ Gods adem in ons hart. Willen wij tot ons doel, onze bestemming komen, daar waar we voor gemaakt en bedoelt zijn, hebben we de (onzichtbare) Geest van God nodig. Zo alleen kunnen we tot Zijn eer leven.

Spelen met ballonnen

Je hebt nodig:

Spel 1:

Verdeel de kinderen in twee rijen. Plaats een ballon tussen de knieën van de eerste in de lijn. Wanneer de race start moet de ballon doorgegeven worden aan de tweede persoon met behulp van zijn of haar knieën en zonder de handen. Het tweede kind moet dan weer de ballon doorgeven aan de derde persoon. Zo moet elk kind van de groep de ballon gehad hebben. Het team dat de ballon laat vallen moet opnieuw beginnen. Wie de ballon het eerst achter de startlijn krijgt heeft gewonnen!

Spel 2:

geef elk kind een ballon en een tennisracket of pingpongbadje (maar het kan ook gewoon met de hand). De kinderen moeten de ballon door de lucht naar de finish slaan. Als de ballon de grond raakt moeten ze weer van voren af aan beginnen.

Spel 3:

de kinderen staan in een kring met de gezichten naar elkaar toe. Eén kind staat in het midden. Dit kind krijgt de ballon. De bedoeling is dat het kind in het midden de ballon een eindje omhoog gooit en tegelijkertijd de naam van een van de andere kinderen roept. Die moet nu snel toespringen en proberen de ballon te vangen voor dat de ballon valt. Lukt dit dan mag hij/zij in het midden; lukt dit niet dan blijft hij/zij gewoon in de kring.

Spel 4:

Elk kind heeft een ballon; Je krijgt 1 minuut om

Ballon versieren

Je hebt nodig:

Werkwijze:

Zoek je maatje

Je hebt nodig:

Speelwijze:

Zoals deze twee bij elkaar horen, zo horen Gods Geest en jij bij elkaar.

Hart

Je hebt nodig:

Werkwijze:

puzzelblad

puzzelblad

Je hebt nodig:

Oplossing: